dijous, 27 de febrer del 2014

Presentació del llibre «1914-2014. Per entendre l'Europa del segle xx»

Ahir es va presentar al Col·legi de Periodistes de Barcelona el llibre 1914-2014.  Per entendre l'Europa del segle xxEl periodista i escriptor és Agustí Pons i l'ha editat Pòrtic, dins de la col·lecció «Visions».
L'acte va comptar amb la presència del degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí; el periodista Martí Anglada, l'autor del llibre, Agustí Pons i Àlex Broch, en nom de l'editorial Pòrtic.

Imatge d'enllaç permanent incrustada
Martí Anglada, Josep M. Martí, Agustí Pons i Àlex Broch. 
Us deixem un fragment del pròleg del llibre 1914-2014.  Per entendre l'Europa del segle xx.

¿Fins a quin punt, però, la mirada d’un periodista, que sol abastar realitats tangibles, pot ser capaç d’intentar entendre, i descriure, una realitat tan complexa, i tan inaprehensible, com és la història d’un segle?
[…]
Aquesta manera d’analitzar la realitat sense desenganxar-s’hi, sense cap apriorisme ideològic –o amb el mínim d’apriorismes possibles– és allò que, durant el segle xx, ha diferenciat un intel·lectual d’un periodista. El que pretén l’intel·lectual és trobar una teoria –pròpia o d’altres– que sigui capaç de donar coherència global a allò que està passant en el món. El periodisme, en canvi, consisteix a intentar entendre, cada matí, el món, i explicar-lo amb les mínimes ratlles, o amb les mínimes paraules, possible. 

Fitxa tècnica:
1914-201. Per entendre l'Europa del segle xx.
Agustí Pons
Editorial Pòrtic
160 pàgines, 18€

Més informació:
http://www.grupdelllibre.cat/no-ficcio-1914-2014-per-entendre-el-segle-xx-p-6585.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada