dijous, 6 de març del 2014

Presentació del llibre «Les dones del 1714»

Ahir, en el marc de la celebració institucional del 8 de març per part de l'Ajuntament de Barcelona i dins dels actes del Tricentenari, es va lliurar el XXVIII Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany. L'acte celebrat al Born Centre Cultural tenia com a  lema: «Fem memòria, les oblidades en la Història» i va servir per reconèixer la labor de visibilització de les dones duta a terme per Núria Sales i Folch i  l'Enciclopaedia Britannica.


En el decurs de l'acte l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho va presentar l'obra Les dones del 1714. El llibre fa un repàs a les principals protagonistes de la Guerra de Successió des d'una òptica femenina: la reina Elisabet Cristina, l'espia Marianna de Copons, la patrona de Barcelona Santa Eulàlia, la monja Manuela Desvalls, l'exiliada Maria Josepa Pignatelli, la vídua del general Moragues Magdalena Giralt i l'esposa del cònsol d'Holanda a Catalunya Maria Àngels Sala.

Patrícia Gabancho.

En paraules de l'autora: «Les dones, quan ens enfrontem a la història, hem de fer dues coses: rescabalar de l'oblit les dones que han participat en els fets històrics i projectar una visió diferent sobre la història. Perquè la història l'escriuen els vencedors, però la recorden els vençuts».

 Les dones del 1714
Fitxa tècnica:
Les dones del 1714
Patrícia Gabancho
Columna Edicions
248 pàgines, 18.50€

Més informació:
http://www.grupdelllibre.cat/no-ficcio-les-dones-del-1714-p-6633.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada