dilluns, 16 de desembre del 2013

Una nova iniciativa editorial: BonPort

Ha nascut una nova editorial: BonPort. Des del Grup del Llibre volem felicitar-nos d'aquesta nova iniciativa, que sorgeix amb l'objectiu de publicar llibres electrònics de qualitat en català (això és, amb una bona maquetació i de bon llegir en tots els dispositius), un àmbit en el qual fins ara, cap editorial catalana no s'havia atrevit a entrar de ple.

L'exemple dels jueus
El primer llibre de BonPort edicions

BonPort Edicions s'estrena, a més, amb un llibre de capçalera: L'exemple dels jueus. El catalanismed'esquerres i la seva visió del poble jueu, del sionisme i del conflicte aPalestina (1928-1936), de l'historiador Joan Pérez i Ventayol. És una obra que recupera aspectes molt interessants d'un dels períodes més oblidats de la nostra història, el de la Catalunya republicana. Aquí en teniu el resum:

«Què en pensava, el catalanisme dels anys vint i trenta, del nacionalisme jueu? Com es veien les modernes obres d'urbanització, agricultura i indústria que els jueus duien a terme a la Palestina preestatal? Què van dir-ne personalitats com Josep Carner, Pere Voltas o Rovira i Virgili? Per primera vegada, un estudi demostra que el catalanisme d'esquerres del període de la Segona República espanyola va seguir molt de prop l'evolució del sionisme i del món hebreu en general, en un moment en què començaven els conflictes entre àrabs i jueus a Palestina i a Europa s'intensificava l'antisemitisme que va precedir l'holocaust. La literatura de viatges, l'edició d'obres de referència i, sobretot, la informació que els principals rotatius catalanistes recollien regularment de la mà de corresponsals al Pròxim Orient permetien al lector català d'estar assabentat sobre tot allò relacionat amb el món jueu.»

 

Tal com expliquen els impulsors al web de l'editorial, BonPort vol contribuir (en un moment especialment decisiu i il·lusionant de la nostra història) a recuperar la història que se'ns ha amagat, editant en versió electrònica llibres cabdals avui introbables en paper i obres noves que aportin coneixement de cara a construir la nova Catalunya sobirana.

També els trobareu a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada